• |
  • |
  • 052-4642962

תכניות גילוי מרצון

ליווי אישי על-ידי מי שכתב וערך את נוהל גילוי מרצון ברשות המסים והיה אמון על למעלה מ-1,600 תיקי גילוי בפועל, תוך התאמת הבקשה לפרופיל הלקוח, קבלת החסינות הפלילית והסדרת חבות המס האזרחית בתיק.

נוהל חדש

נוהל גילוי מרצון במתכונתו הנוכחית פורסם לראשונה ביום  7.9.14 על-ידי רשות המסים בשיתוף משרד המשפטים והפרקליטות.

נוהל זה היה בתוקף עד סוף 2016 וביום ה-13.12.2017 פורסם שוב הנוהל לציבור האזרחים והוא בתוקף עד היום. נוהל גילוי מרצון הינו הליך מנהלי אשר מאפשר לאזרחים לבוא מרצונם החופשי ולדווח לראשונה על הון, הכנסה או רכוש אשר בבעלותם וטרם דווח עד כה לרשויות המס. הנוהל מציע חסינות פלילית מפני הגשת כתבי אישום למי שנכנס בשערי הנוהל והסדרת חבות המס האזרחית גם כן.

לנוהל גילוי מרצון קיימים 3 מסלולים לבחירה:

  1. מסלול אנונימי – במסלול זה האזרח אינו חושף את פרטיו כלל ונכנס להליך בצורה חסויה לגמרי (באמצעות מייצג אישי). במסלול זה קודם כל מתחילים את הטיפול מול פקיד השומה האזרחי ותוך הליך דיוני מולו מנסים להגיע להבנות בנוגע לחבות המס האזרחית בתיק. לאחר שהגיעו להבנות מגיע השלב בו האזרח חייב לחשוף את פרטיו המלאים ולהגיש את הבקשה למחלקת החקירות ברשות המסים להמשך טיפול בנוהל. בשלב זה כבר יש טיוטת הסכם בין האזרח לפקיד השומה ויחידת החקירות מתחילה לבדוק האם היו מידעים קודמים אודות ההון המוצהר בבקשה או שהחל הליך כלשהוא מול האזרח בעבר (גם הליכים שאינם קשורים לבקשה לגילוי כמו – בקשה להצהרת הון שנשלחה, טופס 5329 שנשלח לאזרח וכיו"ב). אם היה הליך או מידע כלשהוא, הבקשה נדחית והאזרח לא יכול להמשיך בנוהל גילוי מרצון ואז הוא צריך להחליט אם להמשיך עם הסכם המס מול פקיד השומה או להפסיק את ההליך כלל.
  2. מסלול מקוצר – מסלול זה נועד ל'בקשות קטנות', קרי, בקשות גילוי מרצון שההון הכולל בבקשה אינו עולה על-2 מיליון ש"ח ושההכנסה החייבת הכוללת אינה עולה על 0.5 מיליון ש"ח. במסלול זה לא ניתן לגשת בצורה אנונימית והוא מתאים למי שמצהיר על הון נמוך והמס בבקשה נמוך גם כן. מסלול זה בד"כ קצר ומהיר יותר מהמסלולים האחרים.
  3. מסלול מזוהה – במסלול זה ניתן להגיש רק בקשות מזוהות כבר בשלב הגשת הבקשה. היתרון במסלול זה שכבר בשלב ההתחלתי הבקשה נבחנת ביחידת החקירות ואז האזרח יכול לקבל מהר יותר 'פידבק' האם הוא "עבר את הבדיקה" או לא. היה והבדיקה עברה בהצלחה האזרח מקבל כבר בשלב מוקדם את החסינות הפלילית המבוקשת. מכאן כל מה שנותר לו זה לסיים מול פקיד השומה את חבות המס האזרחית בתיק.

אז מה עושים? באיזה מסלול כדאי לבחור? האם גילוי מרצון זה הליך שכדאי ללכת בו או שהוא מסוכן? מה קורה אחרי שההליך מסתיים? מה אם אני לא מצליח להגיע להסכמה עם פקיד השומה על גובה המס?

את כל השאלות האלו תוכלו לשאול בפגישת ייעוץ איכותית ומקצועית ממי שכתב וערך את הנוהל לגילוי מרצון וטיפל במעל – 1,600 תיקי גילוי בפועל.

 

 

המסלול האנונימי

המסלול המקוצר

מסלול רגיל

המלצתינו

פנה אלינו עוד היום, כדי שנוכל לסייע לך להסדיר את ההליך בזמן הקצר ביותר ובצורה המקצועית ביותר